Alice Teodorescu, som är huvudsekreterare för gruppen som utvecklar Moderaternas nya idéprogram, klev in på listan över de opinionsbildare som skapar mest reaktioner på Twitter. Och Hanif Bali (m) knappar in på klimataktivisten Greta Thunberg.

Under förra veckan (vecka 6) besökte Greta Thunberg Jokkmokks marknad. Hon skrev åtta inlägg under veckan, vilket är en normal frekvens för henne och lyckades skapa 184 594 reaktioner. Det var en nedgång på 53 procent. Hanif Bali publicerade total 242 inlägg, och kom upp 73 854, närmare häften av Greta Thunberg.

Hanif Balis partikollega Alice Teodorescu gick in på plats nio inte minst med hjälp av en dust med Aftonbladets politiska chefredaktör Anders Lindberg.

I sitt mest engagerande inlägg skriver Alice Teodorescu: ”Anders Lindberg skrev det förord till den ”granskning” som ”Fyrvaktaren” gjorde om mig och GPs ledarsida. Försöken att ta heder och ära av mig för att jag drev en ledarsida som uppmärksammade just den samhällsutveckling som Lindberg nu yrvaket skådar”.

På plats tio gick ytterligare en moderat in på listan över de opinionsbildare som väcker mest reaktioner på Twitter, Lars Beckman. I inlägget som gav flest reaktioner uttryckte han att den så kallade Gymnasielagen ”var och är en helt orimlig lagstiftning”.

Listan sammanställs av Bumblewing.

/