Vårdföretagarna är emot vinstbegränsning för välfärdsföretagen och driver tesen att detta skulle inskränka valfriheten i vård och omsorg. Detta gör Vårdföretagen med byrån JKL/MSL som bland annat producerar virala filmer med den bakåtsträvande Systemmannen i huvudrollen och med Calle Schulman som producent. Båda dessa karaktärer tar Vårdföretagarna till Almedalen i år. De får ett eget seminarium där amatörskådespelaren Thore Flygel och Calle Schulman intervjuar politiker.
 
– Syftet är att sätt fingret på hotet mot valfriheten i vården, bland annat i form av Ilmar Reepalus vinstutredning. Systemmannen är provocerande och ska locka till skratt. Med det vill vi visa att det är en absurd tanke att strypa valfriheten i vården, säger Håkan Tenelius, näringspolitisk chef på Vårdföretagarna, som normalt anlitar Hero som kommunikationsbyrå.
Bland andra kommer Centerpartiets ledare Annie Lööf,   SSUs ordförande Philip Botström och Narvas pr-konsult Göran Hägglund att intervjuas av Systemmannen och Calle Schulman.