"Många människor hör av sig till Vänsterpartiet och berättar om hur sårade och kränkta de med rätta känner sig av den film och de kommentarer som

Amineh Kakabaveh spridit på sin Facebooksida", skriver Vänsterpartiet i ett pressmeddelande.

Amineh Kakabaveh har själv bett om ursäkt via nätet:
”I söndags delade jag en film på min Facebooksida som jag djupt ångrar och som jag helt tar avstånd från. Filmen hade lagts upp på Youtube av organisationen Nordisk Ungdom och de hade försett filmen med en SVT-logga och en logga från SomaliaChannels".
Samtidigt var inte Amineh Kakabaveh nöjd med hur hennes ärende hanterades av partiet. Hon anser at "misstagen har överdrivits". På Facebook skrev hon:
"Jag uppmanar kamrater inom Vänsterpartiet särskilt de på ledande positioner och de män i riksdagsgruppen sluta mobbningen offentliga rummet! Ni gjorde exakt samma sak i somras. Och ni som skulle stå upp för invandrade kvinnors och flickors rättigheter gör att för att tysts ner den rösten! Och jag kommer inte att nedtystas – nej islamisterna i Iran inte kunnat och varför jag ska tystas i demokratin".
Men Vänsterpartiets partisekreterare Aron Etzler nöjde sig inte med ursäkten:
"Trots den ursäkt som vi igår publicera (sic) från Kakabaveh så upplever vi just nu inte att hon förstår allvaret i situationen. Människor kan göra fel, till och med allvarliga fel. Det viktiga är att man då står för det man har gjort och agerar utifrån det."
Amineh Kakabaveh tycks inte helt benägen att ta en time out. Så här skrev hon på Facebook efter time out-beskedet :
"Ska trösta er alla vänner med nedan som jag har fått på sms och blev överraskad mitt i häxjakten men kampen forsätter mot orättvisor, mot rasism och islamiskt fundamentalism"