”Jag kommer se till att den organisation jag leder tar detta på allra största allvar. Vi återkommer i nästa vecka och berättar mer om hur vi som parti mycket konkret ska arbeta med de här frågorna de kommande åren”, sade Ulf Kristersson i sitt jultal fredagen 15 december.
 
Redan dagarna innan hade de runt 200 Moderata kvinnor som skrivit under #imaktenskorridorer fått ett brev från Ulf Kristersson. I brevet berättar han mer om arbete som ska ske. Ulf Kristersson skriver att det det handlar om att ”allt från utbildningar och policy, till behovet av visselblåsare och stöd till ledare och chefer som både måste förstå vad som kan hända och agera om det händer”.
En toppkandidat inom partiet har pekats ut för sexuella trakasserier, men ännu har inget namn kommit fram. Det är uppenbart att Moderaterna också har en hemläxa att göra, vilket framgår av Ulf Kristerssons text:
”Det är ett större jämställdhets- och kulturförändringsarbete som behövs för att alla – både killar, tjejer, män och kvinnor – ska känna sig trygga, bekväma och välkomna att arbeta hos oss”.
 
Arbetet ska ledas av något av en hök, den förra försvarsministern Karin Enström. Hon ska ta fram en preliminär plan som ska presenteras i början av år 2018.