Prime har värvat en ny seniorkonsult i Göteborg med tung bakgrund bland Socialdemokraterna och fotbollsklubbar som AIK.

Det är David Ljung som har börjat som seniorkonsult på Prime. Han kommer närmast från rollerna som stabschef för socialdemokraterna i kommunstyrelsen i Göteborg och ordförande i Business Region Göteborg. Han har också en bakgrund som sakkunnig i EU-parlamentet i Bryssel och diplomat vid den svenska delegationen vid OSSE i Wien.

Hur gick det till?
– Vägen in var att jag hade jobbat mycket med Ulrica Messing som har varit på Prime ett antal år. Hon introducerade oss för varandra, berättar David Ljung.

Vad ska du göra på Prime?
 – Jag kommer att få några särskilda områden som finans, fordonsindustrin och en del stadsutveckling.

David Ljung har en något annorlunda bakgrund då han har jobbat som fotbollsproffs under nio år i klubbar som Molde, AIK, Helsingborg och Padova. Den annorlunda erfarenheten har gett honom andra förutsättningar än de flesta andra.

– Det är mycket som jag har haft nytta av. Jag lärde mig uppträda professionellt, hantera olika relationer, leverera under press med ordentliga krav på mig.

Vad får du för lön?
– Det kan jag inte riktigt berätta. Tyvärr. Men framförallt är det en intressant utmaning, med ett nytt perspektiv, på en tung och bra byrå.

David Ljung rapporterar till Primes pa-chef Billy McCormac.