Det är Maria Angell-Dupont som The Labyrinth värvar från byrån Gambit (Hill + Knowlton) i Oslo. Hon kliver in på byrån 22 januari.
Maria Angell-Dupont har även jobbat som politisk sekreterare inom Moderaterna för bland annat Nacka kommun och landstinget i Uppsala men även för moderata statsråd som Hillevi Engström och Karin Enström. Hon har även varit pressekreterare hos den förra kulturministern Lena Adelsohn Liljeroth (m). Under valrörelsen 2006 jobbade var hon som projektledare för Alliansens, bland annat för den första resan och hon jobbade då mycket med Moderaternas dåvarande kommunikationschef Per Schlingmann.
 
Maria Angell-Dupont berättar om värvningen:
– Min man är norsk, men i hans jobb har vi hamnat i Stockholm. När jag lade ut på Facebook att vi skulle flytta tog Petter (Lindfors, en av Labyrinths ägare) kontakt direkt. Jag har haft några möten med dem och de verkar otroligt intressanta med en fantastisk bredd. Och man får lite av en startupkänsla utan barnsjukdomarna. De är ju rutinerade.
På Gambit jobbade Maria Angell-Dupont projektledare, strategisk konsult och kundansvarig. På The Labyrinth blir hon seniorkonsult. Hon hoppas även kunna tillämpa kunskaper i kriskommunikation som hon fick under sin tid som pressansvarig för Svenska Försvarsmakten i Afghanistan.

Vad kan det vara för skillnad på att jobba med pr och pa mellan Sverige och Norge?
– Det intressanta är att det inte är så stor skillnad. Strategierna är desamma. Den största skillnaden är att man ligger lite före i Sverige. I Norge följer man det som händer i Sverige. I Sverige har vi också en större politisk instabilitet, som kommer att bli det nya normala. I Norge är det mycket mer stabilt.

Vad får du för lön?
– Nu ska jag var riktigt svensk och säga att det är en sak mellan mig och min arbetsgivare.