Sammanlagt tar Serendipity 50 företag och 100 entreprenörer till Almedalen.
 
– Det är fler än Socialdemokraterna har på plats, säger Camilla Wallin, tävlingsledare för Serendipity Challenge.
I år kom 400 bidrag in till tävlingen, varav 24 gör upp på plats under Almedalsveckan om vinsterna.
Camilla Wallin är tycker sig ha fått ett ”väldigt imponerande startfält”.
– Vi fick in flera häftiga bolag från övriga Norden och som är med och tävlar om vinsterna. Vi ser att många av bolagen bygger sin affär på ai (artificiell intelligens), det är ett tydligt tecken i tiden.

Men varför åka till Almedalen för att utse de bästa tech-företagen?
– Det är en bra mötesplats för entreprenörer att träffa samarbetspartners, industrichefer och politiker.  Och vi menar att entreprenörerna är vår tids nya opinionsbildare. 
Serendipity samarbetar med Industrin tar matchen och håller till på samma plats, som industrin, vid St Hansgatan/Trappgränd. Förutom Industrin tar matchen är Nordea, IBM, Baker McKenzie, Business Sweden, Groth Patentbyrå med och finansierar tävlingen, Almedalsvistelsen och vinster.
I juryn sitter Saeid Esmaeilzadeh, grundare av Serendipity, Mats Hederos, vd, AMF Fastigheter,  Susanne Najafi, Backing Minds samt Kamjar Hajabdolahi, förvärvschef på Serendipity.
 
Ska det bli vinst ska det finnas ”skalbarhet och väldefinierade tillväxtmöjligheter”.

här är bolagen som kan vinna

artificiell intelligens
Ekkono – erbjuder ai-lösning som bäddas in i uppkopplade prylar för att göra dem självlärande, ta fram prediktioner, hitta avvikelser och på så sätt göra prognosbaserad optimering.
Signal Signal –utvecklar teknik som gör det möjligt att omvärldsbevaka det talade ordet, med hjälp av maskininlärningsteknik hjälper Signal Signal sina kunder att få reda på när de är omnämnda på Youtube, i TV och radio.
Equilab – utvecklar en app som hjälper ryttare med hur de effektivast ska träna sina hästar.
Prindit – har som affärsidé tt digitalisera ledarskap baserat på data som i realtid kan analysera och identifiera vad som behöver göras.

Rezguru digitaliserar den traditionella restaurangbranschens marknadsföring och försäljning över flera online-kanaler med hjälp av dynamisk prissättning och realtidsanalys.

Spacemaker – har utvecklat ett verktyg som optimerar utformningen av nya fastighetsprojekt.

biotech
Cellink – har utvecklat ett biomaterial, biobläck, för 3d-printing.
1928 Diagnostics har utvecklat en molnbaserad tjänst som förbättrar och förenklar diagnostik av resistenta bakterieinfektioner.

cleantech
Mimbly – tar fram en lösning för recirkulering av tvättvatten med målet att minska vatten- och energiförbrukningen vid maskintvätt.
SaltX Technology utvecklar och säljer en patenterad energilagringsteknologi som ska möjliggöra lagring av värmeenergi i salt.
DP Patterning – har utvecklat ett verktyg för att miljövänligt och effektivt tillverka flexibla kretskort i en mekanisk process.
Ascatron – utvecklar nästa generations kiselkarbid-baserade halvledare som reducerar nergiförluster som är förknippade med elektriska transformatorer.

edtech
Learnifier – hjälper utbildningsbranschen att ta klivet från ett analogt till ett digitalt erbjudande genom en onlineplattform.
Lexplore – har utvecklat en ny typ av automatiserad och objektiv metod för screening av dyslexi med hjälp av eye-tracking och maskininlärning.

e-handel
Repack – utvecklar en produkt och affärsmodell för återvinning av emballage för den växande e-handelssektorn.

e-hälsa
Doctrin – har utvecklat ett e-hälsoverktyg och plattform som genom dynamiska frågeformulär sammanställer patienters sjukdomshistorik, samt möjliggör prioritering, behandling och uppföljning av patienter säkert och tryggt på distans.
Min doktor – en digital vårdgivare som genom egenutvecklad plattform kopplar samman patienter med handplockade läkare online.

energi

Charge Amps – utvecklar och tillverkar laddlösningar för elbilar och laddhybrider.
Wattys – utvecklar energimätare om vad varje enskild apparat i hemmet förbrukar.
Epishine – utvecklar resurseffektiva och billiga solceller.
Dunderon – erbjuder kostnads- och energireducering i fastigheter utan investering med en  reglermetod och molnbaserad plattform för centraliserad övervakning och administration av enskilda fastigheter och större fastighetsbestånd.

fintech
Greater Than – skapar en ai-plattform som kan ta fram ett digitalt ”förar-DNA” för den enskilda föraren.
Insurello – utvecklar en digital lösning som både maximerar ersättning och minimerar tidsåtgången vid anmälningar till försäkringsbolag.
PE Accounting – är en digital redovisningsbyrå och systemleverantör som erbjuder både konsulttjänster och automatiserade ekonomisystem via ett öppet api.
SprinkleBit – utvecklar en social plattform för aktieinvesterare där amatörer och proffs kan mötas och utbyta tankar och analyser av olika
investeringar bland annat med poängsystemetValue Prediction Index.
TransferGalaxy – vill erbjuda ett slags Swish för utlandsbetalningar, som är smidigare, säkrare och billigare än andra alternativ. Fintech

gaming
Lifee – utvecklar ett aktivitetsarmband för barn som gör det roligare att vara fysiskt aktiv.
Stylaero utvecklar intuitiva människa-dator-interaktioner där användaren kan styra datorn med valfritt verktyg.

hårdvara
Invisense – utvecklar och säljer en tunn fuktsensoretikett som mäter relativ luftfuktighet inuti byggkonstruktioner utan ingrepp och trådlöst.
Rdot – har utvecklat en displayteknik som är tunnare än ett hårstrå, böjbar och med en 50 gånger så låg energiförbrukning som dagens LCD-skärm.

internet of things
AnyWare Solutions – har utvecklat en uppkopplad “Smart Adapter” som sätts mellan en glödlampa och lampsockeln och kan mäta ljus, fuktighet, temperatur och ljud för att övervaka och styra ett hem via en smartphone.

logistik
Einride – har utvecklat ett autonomt transportsystem för förarlösa och eldrivna lastbilar, så kallade t-poddar.
RMBLStrip har utvecklat en patenterad mjukvara för automatiskt självreglerande takluftriktare till lastbilar vilken är tänkt att minska bränsleförbrukningen.

medtech
Arthro  – har tagit fram en mjukvara och molntjänst som hjälper människor med artros att med rätt typ av fysisk aktivitet stärka brosket i lederna och eliminera smärta.
Aweria – har utvecklat en it-plattform som minskar ledtider inom akutsjukvården, samtidigt som patientsäkerhet och vårdkvalitet ska öka.
Meloq – har utvecklat ett digitalt instrument som gör det möjligt för fysioterapeuter att mäta rörlighet och ledvinklar hos sina patienter.
Coala Life – har utvecklat patenterade produkter och tjänster för digital distansövervakning och screening av hjärtljud och EKG via en liten trådlös hjärtmonitor.

retail-tech
Ideal of Sweden – ett mode- och livsstilsvarumärke specialiserat på mobiltillbehör.
Löwengrip Care & Color (LCC) säljer svensktillverkade skönhetsprodukter.

salestech
Vainu – utvecklar ett molnbaserat säljverktyg för leadsgenerering med en global företagsdatabas som kopplar ihop utbud och efterfrågan med hjälp av algoritmer.

supply chain
Kodiak Rating har utvecklat en SaaS-lösning som ger beslutsfattare aggregerad samt djupgående data kring leverantörer.
Worldfavor – digitaliserar och aggregerar hållbarhetsdata som miljöpåverkan, jämställdhet, arbetsvillkor och korruption.
Wint – digitaliserar hanteringen av ekonomi och administration för små och medelstora företag med en egenutvecklad mjukvara som bygger på ai.

säkerhet
Covr – tar fram lösningar där användaren har möjlighet att samla alla sina konton och inloggningar i en och samma app.
Detectify – bygger en mjukvara för säkerhetstester av sajter och monitorering av dessa över tid.

vr/ar
ManoMotion – har utvecklat en rörelsesensorteknik som genom mobilkamera kan följa händernas rörelse med  precision och på så sätt interagera med den virtuella världen genom vr-headset.
Nagoon – vill minska avståndet mellan de fysiska och virtuella dimensionerna med hjälp av augmented reality (ar).