Byggbolaget Systemhus tänker ta till rättsliga åtgärder mot landsortstidningarna UNT och Fagersta Posten.

”Falskeligen har det påståtts att oegentligheter skulle ha begåtts och följaktligen har bolaget idag blivit kontaktat av polis. De ”oegentligheter” bolagets ledning anklagats för har ej någon förankring i verkligheten men Systemhus framställs i dålig dager”, skriver Systemhus i ett mejl. och vidare:

”Systemhus meddelar härmed att företaget sannolikt har utsatts för en falsk tillvitelse av en tidigare arbetskollega”.

Fagersta-Posten  har rapporterat om att ett bolag kopplat till Systemhus ska ha ägnat sig åt bluffakturor. Artikeln rewritades av en reporter på UNT. Artikeln ledde till en polisrazzia mot Systemhus.

”Företaget reagerar främst på det sätt som publiceringarna har skett och refererar även till rubriceringen falsk tillvitelse när det handlar om dessa två reportrar. Systemhus kommer att vidta rättsliga åtgärder och förbereder sig för fler artiklar. Beroende på utformningen av dessa och innehållet kommer bolaget att bedöma eventuella rättsliga åtgärder från fall till fall för att skydda bolaget och aktieägarna mot falsk tillvitelse”, skriver Systemhus i en kommentar.

Dock, ska Systemhus, vd har avgått efter razzian enligt Fagersta-Posten.

Om bolaget skulle gå vidare med sina hot, tycker Mittmedias chefredaktör Daniel Nordström att han har på fötterna:

”Våra artiklar om detta är helt korrekta. Att Systemhus inte uppskattar att det skrivs om detta är en annan sak”, skriver Daniel Nordström i ett mejl och utvecklar:

”Den kritik Systemhus för fram mot de publiceringar vi har gjort är grumlig. Jag noterar att företaget inte lyckas precisera vad det är kritiskt till”.

Daniel Nordström påpekar att reportern försökt nå Systemhus vd.