Svenska Dagbladet vill berättar storyn om hur digitaliseringen påverkar samhälle och näringsliv och har hittat en reporter på Breakit.

Det är Erik Wisterberg som tar klivet från den öppna och entreprenörsdrivna sajten Breakit till in bakom brandväggen på Schibsteds morgontidningsdrake. Klivet fullbordas den 7 januari.

Erik Wisterberg har tidigare jobbat på Dagens Media, sökt jobb på KIt och är tillsammans med tillsammans med Jon Mauno Pettersson aktuell med boken “Sveriges nya miljardärer” utgiven på Natur & Kultur.

”Med Erik Wisterberg stärker vi bevakningen av en av vår tids stora frågor. Hans kompetens och förmåga till nyskapande journalistik passar perfekt in i det SvD vi nu håller på att bygga”, pressmeddelar SvDs publisher Anna Careborg.

SvD har under Anna Careborg gjort flera värvningar nyligen i form av Åsa Erlandsson, Anders Billing och Hannes Delling har fått ta klivet upp som redaktör för undersökande journalistik.

”Vårt övergripande mål är att skapa engagemang och långsiktiga relationer med läsarna, och för att nå det måste vi satsa på journalistik som är relevant och svarar mot de krav som ställs på en modern tidning”, programförklarar Anna Careborg.