Vice statsminister och miljöminister Åsa Romson (mp) har fått en tuff start.
 
Bara några dagar efter att hon tillträdde avslöjade Expressen att språkröret använt sig av en förbjuden bottenfärg på sin fritidsbåt. Senare framkom också att hon bland annat glömt att betalat energiskatt och ska ha dumpat gråvatten i havet.
 
Nu kräver en Facebook-grupp hennes avgång.
 
– Man får ta det med en nypa salt, det är bara en Facebook-grupp och ingen demokratisk institution, men jag tycker att det är betryggande att det inte bara är jag som ser att hon är helt fel ute, säger Karoline Goldberg.
 
Hon startade gruppen ”Vi som vill att Åsa Romson ska avgå” för snart två veckor sedan och har sedan dess fått ett stort genomslag.
 
Bara två dagar efter att gruppen bildades ska den enligt Karoline Goldberg fått fler gilla-markeringar (likes) än Åsa Romsons officiella sida. I dag har över 20 000 gillat sidan och enligt Karoline Goldberg har den nått en räckvidd på 1,5 miljoner.
 
– Det är alltid lättare att hata än att älska, förklarar Karoline Goldberg sidans popularitet.
 
Till sin hjälp har hon nyliberala nätverket Bubb.la som hon är med i. Där finns också Chang Frick, som tidigare suttit i Kristianstads kommunfullmäktige för Sverigedemokraterna och varit ordförande för SDU Syd men numera driver sajten Nyheter Idag, som bidrar med att gräva efter information för sidans räkning.
 
– Han har beställt alla hennes reseräkningar, tror till och med från första dagen hon blev riksdagsledamot och går igenom det för att se om hon använt sitt riksdagskort för en privatresa, säger Karoline Goldberg.
 
Karoline Goldberg är själv moderat och har tidigare jobbat som bland annat politisk sekreterare för Moderaterna i riksdagen.
 
Hon anser att Åsa Romson, med tanke på de uppgifter som framkommit, saknar ”de kvaliteter”, som en vice statsminister bör ha då hon begått ett lagbrott genom att använda sig av den förbjudna båtfärgen.
 
– Det är orättvist att hon får sitta kvar som vice statsminister medan andra ministrar fått avgå för saker som, fortfarande är lagbrott, men mindre fel, säger hon och syftar på de Alliansministrar som tvingades gå på grund av obetald tv-avgift.
 
Karoline Goldberg hoppas nu att sidan får medierna att tänka till och börja granska Åsa Romson ”som alla andra politiker”.
 
Hur länge ska du hålla sidan vid liv?
– Vi sitter och pratar om flera år framöver, tills jag kan få någon form av genomslag i media och de börjar göra sitt jobb. Den borde egentligen heta ”Vi som tycker att Åsa Romson ska granskas och avgå”.
 
Hon tillägger att sidan gillas av alla olika sorters människor, unga som gamla, kvinnor som män och även en och annan miljöpartist.
 
– Jag jobbar med sociala medier och marknadsföring, och jag har aldrig varit med om en liknande viral effekt. Det är häftigt att få uppleva det, säger hon.
 
UPPDATERING: Efter artiklens publicering hör Martin Eriksson, grundare av bubb.la, av sig för att betona att Chang Frick är en före detta sverigedemokrat. "En aktiv sverigedemokrat hade aldrig fått vara med i bubb.la." Detta har i texten korrigerats, där det tidigare endast stod att Chang Frick är sverigedemokrat. Vidare hävdas att Chang Frick "har en extremt marginell roll i bubb.la – han är medlem i vår diskussionsgrupp, men har aldrig haft något att göra med det redaktionella arbetet."