Det är Mats Sundbom som är ny vd för bolaget Silver Life som ska erbjuda premiumliv vad gäller boende, aktiviteter och livsinnehåll till ”seniorer” under ”de aktiva åren”.
 
Mats Sundbom har tidigare jobbat på Vattenfall och senast som ansvarig för personlig assistens på Frösunda med fler än 1 500 medarbetare.

Mats Sundbom blev värvad av Magnoras huvudägare Peje Emilsson.
 
– Vi har träffats en gång per kvartal och pratat facility management. Så hörde han av sig och frågade om jag kunde kliva in. Det ville jag naturligtvis. Det är hemskt spännande att få vara med om att bygga ett nytt bolag från första stenen.
 
Som vice vd utses Stefan Stern, tidigare strateg för Socialdemokraterna. Ekonomichef blir Peje Emilsons son Johan Emilsson.

Verksamheten ska vara igång inom ett par år.

– Silver Life har körts som ett projekt som sonderat möjligheterna att komma igång i Sverige i ett antal år och hitta en lämplig lösning på problemet med att de äldre blir fler och dessutom får en annan kravbild. Silver Life är en annorlunda lösning som ser på äldre som pigga seniorer som när de blir äldre och ska kunna komma in vårdkedjan utan krångel.
Mats Sundbom ska nu hitta lämpliga byggnader att driva boendet i .
– Vi ska inte äga byggnaderna, men vi vill vara med och påverka hur boendet ser ut. Det ska gå att erbjuda service i lägenheten och då kanske man behöver tänka lite annorlunda.
Expansionsplanen går ut på att bygga 1-2 boende per år med vardera 100-150 lägenheter. Nu startar arbetet med att marknadsföra Silver Life.

Vilken pr-byrå ska ni jobba med?
– Haha, vi har ju ganska mycket resurser inhouse.