Johan Gustafsson, kontorschef hos den moderata EU-parlamentarikern Christofer Fjellner, som får jobbet. Johan Gustafsson tillträder 5 februari och ersätter då satirtecknaren Martin Jacobsson. 
– När jag fick höra att de sökte en ny person som skulle köra Slöso, hördes vi på telefon om vad de och vi ville med det. Vi fattade tyckte och kom överens om att vi skulle köra.
Du lämnar vad verkar vara ett glassigt jobb i Bryssel?
– Det har varit fem fantastiska år i Bryssel. Jag kände att det var dags för nya utmaningar. Det här var kanske inte vad jag hade tänkt göra. Men det är en rolig utmaning. Jag ser fram emot att granska slöserier med skattemedel.
Med Johan Gustafsson ändrar Slöso inriktning och blir mer av en institution som ska hitta finansiering för större granskningsprojekt. Johans Gustafsson första uppgift blir att hitta finansiering till en större granskning av Göteborgs användning av skattemedel.
Johan Gustafsson förklarar valet av måltavla.
– Det senast åren har Slöso uppmärksammat en bland annat en kamelfarm och mjölkgård som Göteborg äger. På Skattebetalarnas sajt går det att nominera de värsta exemplen på skatteslöseri och Göteborg har fått tre nomineringar. Därför tycker vi att det är relevant att se om slöseriet sker systematiskt.
Före sommaren, valåret 2018, ska granskningen av Göteborg vara klar.

Hur mycket pengar ska dra in till granskningen?
– Vi har satt 100 000 kronor som mål, men ju mer vi kan samla in, desto mer kan vi gräva.
 
Vem ska utföra granskningen, Janne Josefsson?
– Det får vi se. Vi har lite tankar.

Det är valår, hur ska Slöso agera då?
– Vi vill att slöseriet ska hamna så högt upp på agendan som möjligt. Vi vill göra slöseri med skattemedel till en valfråga som diskuteras bland politiker och allmänheten.