Den 15 mars tillträder Torsten Stenonius sin nya tjänst som analyschef för Moderaterna i Stockholms län.
 
– Jag har varit på Skattebetalarna i nästan nio år nu och tänkte att det var dags att göra något nytt. När jag tillfrågades om jobbet kändes det naturligt. Jag har ju tidigare jobbat på Moderaterna och varit moderat kommunpolitiker. Nu med 1,5 år kvar till valet finns det mycket spännande att göra, säger han.
 
Under tidiga 2000-talet jobbade Torsten Svenonius för Moderaterna, bland annat som planeringschef. Han har också varit politiskt sakkunnig under Carl Bildt, och dessutom arbetat som konsult på Kreab.
 
Vad gör man som analyschef?
– Tanken är att jag ska jobba med att ta fram mycket av det underlagsmaterial som behövs för att bedriva en bra valrörelse. Det handlar om att sammanställa fakta på både korsen och tvärsen, säger Torsten Svenonius.
 
Hur känns det att lämna Skattebetalarna efter nio år?
– Har man varit så länge på ett ställe så har man mycket av sitt hjärta där. Men samtidigt har det aldrig varit min tanke att stanna kvar till pensionen. Jag har nu varit med i två vändor, drivit två stora kampanjer i samband med valåren 2006 och 2010. Det var dags att gå vidare.