Detta efter att Aftonbladet först berättat att han låtit skattebetalarna stå för privata taxiresor och familjens semesterboende.

När Stefan Jakobsson kontaktat riksdagen för att betala tillbaka pengar, kom Aftonbladet med nästa avslöjande. Stefan Jakobsson lät riksdagen betala för bilresa och hotellvistelse för sig och sin sambo i samband med partiledaren Jimmie Åkessons ”glitterfest”.

Stefan Jakobsson, som tycks vara en glad och uppskattad riksdagsledamot, kastade under kvällen in handduken och hoppar av sin kandidatur till riksdagen.

”Det har hela tiden varit min vilja att göra rätt för mig och när det blivit fel har jag begärt att få rätta till det”, skriver han i ett pressmeddelande.

Och vidare: ”Trots detta upplever jag att anklagelserna och misstankarna mot mig tar upp utrymme som våra partiföreträdare behöver för att kommunicera vår politik. Detta riskerar att försvåra för partiet att genomföra valspurten som man planerat och kan försämra partiets chanser att vinna valet den 9 september.”