Det är Lena K Samuelsson, som går in som ersättare till Sofia Olsson Olsén. Lena K Samuelsson började sin karriär som journalist på Aftonbladet för att blir redaktionschef. Hon gick till Svenska Dagbladet år 2001 för ett jobb som chefredaktör. Efter tolv år gick hon till ägarkoncernen Schibsted för att ansvara för kommunikation och varumärke.
 
”Med Lena K Samuelsson får Aftonbladet en stark och erfaren ledare. Hon kan nu tillsammans med Lena Mellin, övrig ledning och medarbetare fokusera på att utveckla journalistiken och affären samt göra Aftonbladet till en ännu bättre arbetsplats”, skriver Raoul Grünthal, vd för Schibsted Media och Aftonbladets styrelseordförande på Aftonbladet.se.
 
Det är inte tidsbestämt hur länge Lena K Samuelsson ska vara publisher på Aftonbladet:
”Sofia Olsson Olsén är sjukskriven och kommer att vara borta under en tid. Det får vi respektera. Då är det mitt uppdrag att säkra att Aftonbladet har ett tydligt ledarskap. Lena K Samuelsson är en erfaren redaktör och chef och har bevisad förmåga att leda i förändring. Det är en lösning som har stöd av Sofia Olsson Olsén som jag naturligtvis håller löpande kontakt med.”