– Under kvällen såg vi att det kom in en rad helt oacceptabla påhopp för att inte säga hat mot Jimmy Durmaz. Det märktes ganska tidigt efter matchen, berättar Andreas Jansson.
 
Har ni varit med om liknande?
– Det förekommer ibland, men här var väldigt starkt och i flera fall väldigt grovt. Det är bland det värsta man har upplevt.

Hur hanterade ni kommentarerna?
– Först och främst måste man hantera allt som sker efter en match. Man ska transportera sig tillbaka till basen här, så det är ganska mycket praktiska göromål som måste tas om hand.
Dock kom diskussionerna om påhoppen igång snabbt.
– Diskussionen började och man tyckte att ’det här är för jävligt’ och sedan har det vuxit fram en känsla hos ledningen och laget att vi vill markera mot det, vilket laget och ledningen har gjort i samband med träningen.
Nu har Svenska Fotbollförbundet polisanmält hoten. Inför dagens träning inledde förbundskapten Janne Andersson med att ta upp påhoppen och sa även att några ytterligare kommentarer i ärendet inte ska göras. Därefter fick Jimmy Durmaz själv berätta att han tyckte gränsen var nådd och hela laget stod bakom och backade upp honom. Hans anförande ligger upplagt på Svenska Fotbollförbundets hemsida.  
 
 – Nu hanterar förbundet det här, så att Jimmy och spelarna, kan lägga det åt sidan och koncentrera sig på att spela fotboll till 100 procent. Spelargruppen och ledargruppen har gjort en markering. Det är en väldigt sammansvetsad grupp. När någon utsätts backas man upp. Det var en väldigt stark vilja från hela laget att markera tydligt och göra det tillsammans, säger Andreas Jansson.
 
Hur håller ni koll på den här typen av inlägg?
– Vi har tittat igenom hur det har sett ut. Det har gått ganska fort och vi har inte gjort någon genomgripande analys över hur mycket det är, men det har räckt med att scrolla igenom för att de att det var en betydande mängd påhopp. Men, det vill jag också säga, det har också väckt en motkraft som är mycket starkare än de här attackerna mot Jimmy Durmaz där han har fått otroligt mycket stöttning och kärlek i en mycket större mängd än hoten.

Har ni någon känsla för om inläggen är organiserade och kommer från troll?
– Jag kan inte säga något sånt. Det är inget vi har sett.

Ser ni några konsekvenser på sikt?
– Inga direkta konsekvenser på det sättet, vad jag kan bedöma just nu, men det är viktigt för fotbollen och alla goda krafter att fortsätta markera var gränsen går för vad som är okej och inte okej. Vi markerade tydligt vad vi tror på. Det kommer vi att fortsätta att göra.