UPPDATERAD. Just nu sammanträder regeringen med näringslivet om effekterna av Corona-viruset. På plats är bland annat Svenskt Näringsliv.

Det är näringsminister Ibrahim Baylan (s) och utrikeshandelsminister Anna Hallberg (s) som har bjudit in företag, branschorganisationer och fackliga företrädare till ett samtal om Coronavirusets effekter.

Efter mötet, ska regeringen hålla en presskonferens klockan 12.

Med på mötet är bland annat Svenskt Näringslivs vice vd Mattias Dahl. Han mejlar några kommentarer:

”Vi är här för att lyssna på vilken typ av beredskap regeringen har. I nuläget känner vi inte till de exakta effekterna hittills eller eventuell ytterligare spridning. Därför är det viktigt att regeringen och andra myndigheter noga följer utvecklingen och ser över sin beredskap att agera”.

Och vidare:

”Vi bistår gärna med förslag om vad som bör göras. KorTtidsjobb är ett sådant exempel vi har fört fram vid flera tillfällen. Det finns också goda erfarenheter att hämta från finanskrisen, till exempel akuta insatser för att hantera företags likviditetssituation”.

Efter mötet säger Mattias Dahl:

”Samtliga som deltog på mötet  vill ha kortidsjobben på plats snarast. Regeringen har lovat att få det på plats. Vi hoppas att det sker så snart som möjligt”.