På en helsidesannons lovar Philip Morris som nyårslöfte att ”sluta med cigaretter”.  Annonsen har varit införd i åtskilliga annonser. Philip Morris berättar att företaget siktar på att hjälpa folk att sluta röka och på att ersätta traditionella cigaretter med rökfria alternativ på den brittiska marknaden. Om detta berättar bland annat CNN och BBC.
Annonscopyn säger: ”Philip Morris är känt för cigaretter. Varje år slutar många rökare med dem. Nu är det vår tur”, och vidare:
”Vår ambition är att sluta sälja cigaretter i Storbritannien. Det kommer inte att bli lätt. Men vi är beslutsamma att göra verklighet av vår vision”.
 
Förutom nya produkter kommer Philip Morris att erbjuda stöd till lokala brittiska slutaröka-tjänster och ska söka godkännande från regeringen att bifoga information om att sluta röka i cigarettpaketen.
Philip Morris har även sjösatt sajten Smokefreefuture.co.uk.
Kampanjen ska också ses som ett slag för Philip Morris e-cigaretter, IQOS.
"Det brittiska initiativet är ett resultat av vårt globala mål att ersätta cigaretter med rökfria alternativ så fort som möjligt. Vi tror att Philip Morris International har en viktig roll att spela för att utveckla vetenskapsbaserade rökfria alternativ som erbjuder ett bättre val för personer som fortsätter att röka. Nästan 4 miljoner rökare i världen har redan slutat röka genom att ersätta cigaretter med IQOS”, berättar Christian Angell, kommunikationschef på Philip Morris Sverige, i en mejlad kommentar.