Svenska Dagbladets välkända ledarskribent Per Gudmundson sadlar om och blir kd-ledaren Ebba Busch Thors presschef. Han ersätts i sin tur av Timbros kommunikationschef.

Formellt blir Per Gudmundson presschef i Kristdemokraternas partiledarstab. Han ersätter  Sarah Hummerdal, som har lämnat sin tjänst.

Kristdemokraternas stabschef Martin Kits berättar om värvningen:

– Per har ju en lång erfarenhet både som journalist och opinionsbildare och har visat ett brett kunnande och ett stort intresse för att bidra till Krisdemokraternas utveckling. Vi har fört samt om det här under en tid och jag känner mig oerhört trygg i att han kommer att bidra positivt i en tid då Kristdemokraterna utvecklas väldigt positivt.

Är Per Gudmundson kristdemokrat?

– Han säger att han har identifierat sig som journalist och inte är medlem i något parti, men det är klart att han värderingar ligger nära våra och att han har haft ett gott öga till Kristdemokraterna.

Därmed får den kanske en gnutta mer hårfagra ledamoten Lars Adaktusson en partikamrat från journalistskrået. På Centerpartiet finns den förra Expressen-journalisten Karl-Johan Karlsson, i dag partiets mediestrateg.

Samtidigt värvar Svenska Dagbladet  Lydia Wålsten till ledarredaktionen. Hon kommer närmast från rollen som kommunikationschef på Timbro.