Information om beslutet smögs ut via Vänsterpartiets hemsida och tycks ha överrumplat Paula Hammerskog, som på Facebook berättar att hon planerade en promenad när beskedet från regeringen nådde henne på söndag.
 
Hon skriver:
”Jag har, som den sosse jag är och i hela mitt liv varit, hoppats och trott att sans och vett skulle vinna över vänsterpartiets retorik. Så förefaller inte vara fallet. Jag håller med om att människor och företag som jagar vinster på kvalitetens bekostnad ska ut ur välfärden. Men fattar inte, jag fattar verkligen inte, hur regeringen tänker. Sverige står inför enorma utmaningar. Företag och samhälle måste hjälpas åt att lösa dem.”
Och vidare:
”Det är det som är den svenska modellen. Det är denna samverkan som byggt Sverige. Vänsterpartiet har inte bidragit ett dugg. Och nu får de plötsligt bestämma. Med sex-sju procent av väljarna bakom sig.”
Visa sms säger hon till Dagens Opinion:
”Det är märkligt, och sorgligt, att en regering som borde begripa bättre inte ser att vi behöver hjälpas åt för att klara skolans, vårdens och omsorgens utmaningar.”