– Det känns mycket bra. Efter nio år kändes det som en bra tid att göra något annat, säger han.
 
Oskar Öholm har haft flera tunga uppdrag inom Moderaterna genom åren.
 
Mellan 2006 och 2014 satt han i riksdagen och var senast Moderaternas bostadspolitiska talesperson som gruppledare i civilutskottet. Han har också varit ledamot i trafik- och utbildningsutskotten samt i flera statliga utredningar som Friskolekommittén.
 
Nu står det klart att han värvats av byrån Paues Åberg. Att det blev så säger han beror mycket på personkemin stämde med grundarna Allan Åberg och Theodor Paues.
 
– Jag träffade dem för en tid sedan och fick dels ett stort förtroende för dem som personer och tyckte också när jag fick möjlighet att sätta mig in i byrån att de jobbade på ett seriöst sätt som lät spännande och som stämde överens med mina värderingar. Det var det som fällde avgörandet, säger Oskar Öholm.
 
Är det några särskilda frågor du ska jobba med?
– Det är inte så att det finns ett klart papper med exakta uppgifter, men det kommer visa sig. Jag är på ett sätt ny i branschen däremot är det klart att jag har en bred erfarenhet av samhällsfrågor i gränslandet mellan politik och näringsliv. Jag antar att det är skälet de var intresserade av mig.
 
Oskar Öholm valdes in i riksbanksfullmäktige i år som suppleant. Om han lämnar det uppdraget är oklart. Sitter han kvar blir det dock svårt för honom att jobba med bankkunder.
 
– Det ska jag återkomma till, säger han.
 
Oskar Öholm har tidigare även varit generalsekreterare för Moderata ungdomsförbundet, jobbat som borgarrådssekreterare med ansvar för trafik- och stadsbyggnadsfrågor i Stockholms stad åt Sten Nordin och haft flera förtroendeuppdrag på kommunalnivå i både Stockholm och Örebro.
 
Han börjar 12 januari.
 
Och så standardfrågan – din lön?
– Då ger jag standardsvaret, jag är nöjd med lönen.