Det är Klara Spangenberg som äntrar New Republics Malmökontor. Närmast kommer hon från en tjänst som verksamhetsstrateg på sjukvårdssidan inom Region Skåne, men hon har även jobbat som managementkonsult dels på Ramböll och på Kontigo.
 
Det är just Region Skåne, det ben av verksamheten som rör regional utveckling, som är en av New Republics viktigaste kunder.
 
– Vi ser såklart alla våra uppdragivare som viktiga, men om du med viktigaste menar största är det i nuläget Region Skåne. De är mycket viktiga för oss, berättar Jean-Daniel Maurin, en av New Republics grundare och ansvarig för företagets Malmökontor.
Han utvecklar:
– Vi ser även stor potential i det nya ramavtalet med Malmö stad och hoppas få möjlighet att utveckla det samarbetet över de kommande åren. Carl Piper har vi jobbat med sedan vi startade New Republic och han är också en mycket intressant uppdragsgivare som bland annat dragit igång kommunupprop och stoppat Shells fossilgasplaner i Skåne. Region Halland är ett uppdrag vi utvecklar. Min Doktor är ett superintressant företag som över nätet ger människor en ökad tillgänglighet till läkare.
 
Hur stor del av omsättningen för New Republic, ska komma från Malmö 2017?
– Vi räknar inte på det viset. Vi ser oss som ett modernt företag som finns på många ställen, men som fortfarande är ett och samma företag. Kunskapen är gränslös och därför låser vi inte in oss eller våra kundrelationer i suboptimerande geografiska resultatenheter.