Nu ansluter sig New Republic till den lilla men växande skaran av kommunikationsbyråer som sluter kollektivavtal för medarbetarna.

Tidigare har byråer som ANR BBDO, Gullers och Reform Society skrivit kollektivavtal, med olika fackförbund.

Nu har även public affairs-byrån New Republic ett avtal på plats. Byrån har anslutit sig till arbetsgivarorganisationen Almega Tjänsteföretagen som i sin tur är avtalspartner med Unionen/Akademikerförbunden.

– Vi har tre år i rad utnämnts till svenska mästare i att leverera strategisk rådgivning till krävande uppdragsgivare. För att fortsätta göra det när företaget växer behöver vi även framåt kunna attrahera de bästa medarbetarna. Som anställd hos New Republic ska man veta att enhetliga och trygga villkor gäller och då är kollektivavtal en viktig pusselbit, motiverar New Republics vd Olle Schubert kollektivavtalet.

En uppsida blir medlemskapet i Almega.

”Kollektivavtalet var det tyngst vägande skälet när vi blev medlemmar i Almega Tjänsteföretagen och därmed också Svenskt Näringsliv. Vi har får stor glädje av tillgången till rådgivning och service i arbetsgivarfrågor. Vi sätter stort värde på Almega Tjänsteföretagens och Svenskt Näringslivs arbete för bättre villkor för företagande i Sverige”.

Har ni också kollektivavtal eller funderingar kring kollektivavtal? Hör av er här