”Dome of Visions återuppstår. Syftet är att bjuda besökarna på en digital, interaktiv och inkluderande upplevelse”, berättar Anna Trane, presschef på NCC i ett mejl.
 
NCC bjuder på virtual reality och programmering av robotar i samarbete med Tom Tits. Det digitala huvudnumret är NCCs nya interaktiva webbplats Theinclusivecity.com där besökarna kan se hur det ser ut i de fyra nordiska huvudstäderna, enligt innevånarna själva och linje med NCCs tema i Almedalen i år: Den inkluderande staden – hur vi ska planera och bygga för alla.
”Här kan man bland annat se att Stockholm är den mest exkluderande staden, att cyklandet är större än någonsin i Köpenhamn och att så många som en av tre inte hälsar på sina grannar”.
NCC jobbar i dag i stora byggprojekt med VDC (virtual design and contruction).
”En viktig del är virtual reality, som gör det möjligt att gå in och uppleva det färdiga sjukhuset, lägenheten, skolan innan ritningarna ens är klara.
Denna teknik visar vi från måndag till onsdag i Dome of Visions. Vi vill inkludera de som bor och verkar i staden tillsammans med politiker och byggherrar tidigt i bygget”.
Bland NCCs seminarier framhåller Anna Trane särskilt ett.
”Vid vårt huvudseminarium på onsdagen den 6 juli diskuterar vi med stadsutvecklare och politiker på temat ’Våra storstadsregioner växer isär – kan näringsliv och politik samverka för att bygga ihop Sverige?’.
NCC hoppas också på uppmärksamhet i sociala medier.
”Dome of Visions är framför allt en öppen möteplats och en oas nere vid vattnet i Almedalen. Här kan man sjunka ner i en sackosäck i skuggan av olivträdet inne i Domen, ta en kaffe och blicka ut över havet. Det är också en given plats för veckans snyggaste selfie”.