I en debattartikel i Sydsvenskan kräver företrädare för de borgerliga ungdomsförbunden MUF, CUF och KDU (men inte LUF) att SSU sparkar tre representanter från sina förtroendeuppdrag i Malmö stad.

Bakgrunden finns i årets första maj-tåg i Malmö där SSU medlemmar i SSU skanderade krossa sionismen”.

”Bara några meter framför gick Ilmar Reepalu (S), mångårig ordförande i kommunstyrelsen i Malmö och ökänd för sina antisemitiska uttalanden. Varken han eller någon annan gjorde något för att stoppa skanderandet”, skriver Linda Obiedzinski, ordförande för MUF i Malmö, Hedvig Lindstrup, distriktsordförande för CUF Skåne och Stefan Sarmes, distriktsordförande för KDU Skåne i Sydsvenskan.

Trion pekar särskilt ut tre SSU-medlemmar: Shler Bradostin, nyvald ordförande för SSU Malmö och ersättare i tekniska nämnden i Malmö. Electra Ververedis, ordförande för SSU Skåne och ersättare i kommunfullmäktige i Malmö. Mediha Ahmadi, tidigare ombudsman för SSU i Skåne, idag sitter hon i Malmö kommunstyrelse.

Trion kräver att kommunstyrelsens ordförande Katrin Stjernfeldt Jammeh ska ta sitt ansvar och sparka SSU-trion, som skriver:

”Tillåts de att sitta kvar är det ett tydligt besked från kommunstyrelsens ordförande och Socialdemokraterna om att antisemitiska uttryck är okej så länge de slätas över och ursäktas.”