Sedan Decemberöverenskommelsen, eller Decembersveket som Borgerlig Framtid kallar det, har partiet fått en rejäl skjuts. Anders Königsson, som sitter i partistyrelsen, vill ”av konkurrensskäl” inte avslöja partiets medlemsantal. Det mot bakgrund av det inte obetydliga antal decemberöverenskommelsekritiska initiativ som dykt upp den senaste månaden, inte minst på Facebook.
 
Anders Königsson beskriver en avsevärd tillströmning.
 
– Efter Decemberöverenskommelsen har det hört av sig många alliansväljare som känner sig svikna. De känner att de inte vill vara kvar i sitt parti längre och säger att Borgerlig Framtid är precis vad de letar efter.
 
Det är i första hand besvikna moderatsympatisörer som visat intresse för Borgerlig Framtid.
 
– Vi växer så det knakar. Jag skulle inte sova så gott om natten om jag vore Anna Kinberg Batra.
 
I dag arbetar 24 personer aktivt med partiet som bildades i februari 2014. Hjärtefrågor är trygghet, miljö, företagande, jämställdhet och utbildning. Kärngruppen finns i Stockholm men lokalföreningar i Västra Götaland-Halland och Skåne är under uppbyggnad. I vår ska en ordinarie partiledare tillsättas, tillsammans med en formell ledningsgrupp. För tillfället pågår en namninsamlingskampanj för att registrera partinamnet hos Valmyndigheten.
 
Hur gör ni för att nå ut?
– Vi jobbar mycket på sociala medier men delar också ut flygblad och berättar om partiet via mun mot mun-metoden. Vi skriver också debattartiklar.
 
Vad är målsättningen för 2015?
– Vårt långsiktiga mål är att komma in i riksdagen 2018. Och med tanke på vad som hänt (Decemberöverenskommelsen) och det intresse som vi ser känns det som ett realistiskt mål.
 
Oscar Örum