Under eftermiddagen har partisekreterare Tomas Tobé pratat med de moderata tjänstemän som hade Delmon Haffos insats att göra. Som väntat petades Per Nilsson. Han får dock stanna kvar som analytiker, det jobb han ursprungligen anställdes för. 
 
Tomas Tobé skriver på Facebook: Med anledning av den senaste tidens händelser har jag beslutat att genomföra förändringar i vår organisation. Per Nilsson kommer att sluta som kommunikationschef och vi kommer att inleda en rekryteringsprocess för en ny sådan. Det kommer att innebära ett förnyat ledarskap över vår digitala avdelning. Per Nilsson kommer att arbeta kvar hos Moderaterna med ansvar för opinionsanalys.
På Facebook ger Per Nilsson sin version: "Jag är mot bakgrund av det inträffade inte rätt person att leda det arbetet. Det som skedde var oacceptabelt, kränkande och allvarligt. Jag var inte på kontoret när det inträffade, men som ansvarig chef är det jag och ingen annan som är ytterst ansvarig. Svårare än så är det inte. Sverige behöver en ny regering som kan genomföra alla de reformer som nu behövs. Det är min drivkraft. Jag kommer att arbeta kvar på Moderaterna som opinions- och analyschef och vill i den rollen fortsätta bidra till partiet och opinionsbildningen för ett mer borgerligt Sverige."
 
Per Nilsson anställdes som analyschef, värvad från Demoskop, men blev kommunikationschef hösten 2013.