Det är Mattias Thorsson, kommunikationschef för Moderaterna i Stockholms stad och län, som den 13 januari kommer att tillträda som global chef för medierelationer på Elekta.

Hur gick det till?
”Jag har tidigare jobbat som konsult och haft Elekta som kund och var därför nyfiken på bolaget eftersom jag hade ett gott intryck av dem. Efter att ha träffat dem blev jag intresserad av den här rollen, inte minst därför att det är en internationell roll i ett globalt bolag. Elekta representerar det bästa med svenskt näringsliv, innovation som blir världsledande teknik och hjälper människor klara av cancer”, berättar Mattias Thorsson.

Vad ska du uträtta?
– Jag ska vara presschef och ansvarig för sociala medier, men det handlar ju också om att vara en del av ett lag och försöka bidra där jag kan i kommunikationsteamet. Jag hoppas ta med mig en del erfarenheter från politiken. Jag har haft fyra fantastiska år i Moderaternas stockholmsförbund, stundtals i hetluften och hoppas att jag lärt något av det.

Vad får du för lön?
 – Haha, det är inte en fråga jag tänker svara på, men jag är nöjd med villkoren och framförallt med att börja ett så spännande och meningsfullt jobb.