TU anser att det i Hanif Balis tweets finns ”anspelningar på krig och hot mot medier”. Hanif Bali har tidigare lagt ut en bild på Twitter där han han gör en pastisch på dataspelet Call of Duty med texten Hanif & DN at War. I fredags hände det igen.  DN kritiserade i en ledarartikel KD-politikern Sara Skyttedal för en bild där hon höll i en pistol. Hanif Bali ryckte ut till undsättning på Twitter med en bild med där han håller i ett automatvapen på en skyttebana på Lidingö. Han skriver att han tänkte ge DN en ”hjärtinfarkt”.

 

”Vi tar de här anspelningarna på största allvar. Det är bara någon vecka sen en man i Sundsvall åtalades för förberedelse till mord. Och vi vet sen tidigare att vissa personer tycker sig finna stöd till hatiskt agerande när de ser hur till exempel riksdagsledamöter, som faktiskt är våra lagstiftare, uttrycker sig. Det här vill vi tala med Ulf Kristersson om”, skrev Jeanette Gustafsdotter, vd på TU, i ett pressmeddelande.

TU krävde ett snabbt möte med Moderaternas partiledare Ulf Kristersson eller partisekreterare Gunnar Strömmer, varav den sistnämnda träffa TU under måndag kväll.  Efter mötet raderade Hanif Bali bilden som inspirerats av Call of Duty, en bild som han inte själv hade framställ, men väl delat. Något partisekreterare Gunnar Strömmer beskriver som ”olyckligt” i en intervju med TT.

”Han har inte avsett att uppvigla hat och hot mot journalister och det tycker jag är viktigt att säga”, säger Gunnar Strömmer vidare till TT.