Ett av Europas största teknikkonsultföretag värvar Fores vd.

Det är Mattias Goldmann som lämnar Fores för att bli hållbarhetschef på teknikkonsultbolaget Sweco.  Programchefen Andreas Bergström tar över som tillförordnad vd.

– Jag gick omkring och kände mig nöjd med Fores. Vi hade fantastiska medarbetare, ordning på pengarna och stor synlighet och direktkontakt med riksdagsledamöterna. Men när man känner sig nöjd, då är det dags att göra något annat, berättar Mattias Goldmann, som har jobbat med klimatomställning som en av huvudfrågorna under sin tid på tankesmedjan Fores.

– Det är inspiration som behövs nu, det är praktisk handling och därför sökte jag en aktör med större muskler.

Mattias Goldmann kommer inte bara till ett nytt jobb, han lämnar också ett.

– Jag lämnar Fores med sorg. Den friheten jag hade där kan man knappast få någon annanstans. Jag kommer att sakna de underbara medarbetarna, men jag har förlikat mig vid det. Jag har också fattat att det finns en härlig familjär kultur även på en organisation som Sweco.

Hur gick det till?
– Jag blev headhuntad genom ett rekryteringsföretag.

Är det en ny tjänst?
– Den har varit tillsatt tidigare, men de lyfter den ett snäpp så att den bli mer strategisk.

Vad ska du uträtta?
– Jag ska se till att de svenska och globala klimat och hållbarhetsmålen uppfylls och att Sweco blir en viktig det av det. Vi har nästan 17 000 medarbetare och en väldig massa uppdrag, där vi kan lyfta fram hållbarheten.

Vad får du för lön
– Jag kommer att tjäna strax över 100 000 kronor.