Rebecca Weidmo Uvell berättar om händelsen på Facebook.
 
Hon skriver: I september fick jag ta emot ett politiskt motiverat hot. Efter min granskning av olika vänsterorganisationer inklusive autonoma vänstern. Någon skulle göra "hembesök för att tysta borgarfittan". Detta polisanmäldes. Igår vid 15-tiden gjorde någon ett hembesök.
En för Rebecca Weidmo Uvell ”okänd man” ringde på dörren flera gånger.
 
Enligt Rebecca Weidmo Uvell häller mannen då en brun en halv liter vätska genom brevinkastet.

Polisen ska ha fått ett bra signalement, men ändå bestämt sig för att inte inleda en förundersökning.
– Jag blev förvånad över att läsa på SVT att man lägger ner direkt. Men mannen var okänd och jag har inga elektroniska avtryck som mail, IP att gå på tyvärr, berättar Rebecca Weidmo Uvell för Dagens Opinion.
 
Hur fritt är ordet egentligen i Sverige?
– Vad gäller fritt ord, så är ju händelser som dessa ett utryck för att vissa inte tror på yttrandefrihet och demokrati. Detta är samma sorts hot som journalister vittnar om i nyligen gjorda undersökningar, säger Rebecca Weidmo Uvell.
 
Hon lägger till:
 
– Detta förakt mot yttrandefrihet finns bland nazister, våldsvänstern och islamister. Men relativisering av det fria ordet pyr lite här och där tyvärr. Som inte handlar om våld. Men handlar om att dessa inte tycker att åsikter de ogillar ska få yttras. Man ser attityden i bland annat kommentarsfält. Och kommer från rasister men också från mer mainstream-vänster.