Tidigare jobbade pr-byrån Reform Society med en lista över framtidens talanger för den fackliga organisationen TCO.  Nu ska Unionen presentera en lista över unga kvinnliga talanger hos Reform Society.

Listan tas fram av sajten Makthavare som har den förra M-politikern Jessica Schedvin, som chefredaktör och består av 100 namn på kvinnliga talanger under 30 år. Listan presenteras på Unionens chefsevent för ledare, hr, chefer samt journalister inom media-reklam och kommunikation den 15 november. Rappartisten Linda Pira agerar publikdragare.

Unionen har varit med och nominerat egenföretagare och förtroendevalda till Makthavares lista.

– Vi vi vill boosta tjejer i framtidens arbetsliv, säger Viola Zabeti, projektledare inom press och opinion på Unionen.

Det är ingen slump att Unionen håller till hos Reform Society. Dels jobbar Unionen med byrån. Men Unionen vill också särskilt rikta sig till kommunikationsbranschen och få byråerna att teckna kollektivavtal.

–  Vi vill uppmärksamma media-och kommunikationsbranschen som har många talanger. Men branschen saknar också kollektivavtal och medarbetarna riskerar sämre pensioner och mindre jämställda arbetsplatser eftersom det saknas garanti för tjänstepension och föräldralön.

Presentationen föregås av en paneldebatt. I den deltar:

Birgitta Pagot, vd Reform Society
Faje Gani, säljdirektör Sellbransch
Elin Ahldén, delägare Lennox
Carl Tamleht, talangchef på Ekbladsgruppen
Marina Åman, vice ordförande, Unionen
Moderator är Ann-Therese Enarsson, vd på Futurion