Pr-byrån Gullers värvar Liberalernas förra, biträdande partisekreterare.

Det är Johanna Elgenius som går till Gullers Grupp. Hon slutade i samband med att Nyamko Sabuni tog över som partiledare efter Jan Björklund före sommaren 2019. På måndag 27 januari börjar hon som senior rådgivare på Gullers och rapporterar direkt till vd Ulf Dahlqvist.

– Jag har varit ledig och funderat på vad jag skulle göra och hade som plan att börja jobba i början av 2020. Jag ser fram emot att börja på Gullers, säger Johanna Elgenius.

Hon har tidigare jobbat på Geelmuyden Kiese, Prime och Springtime. Men nu blev det Gullers.

– Jag har träffat vd och grundarna och några av kollegorna under hösten, men även en del andra, och funderat på vad mitt nästa steg skulle vara.  Jag känner väl till Gullers och det som lockar är att de har växt väldigt mycket breddat sin kompetensbas och att de har Sveriges viktigaste samhällsaktörer på kundlistan. Det känns roligt att börja på en så här stor byrå, med de möjligheter det innebär.

Vad ska du uträtta?
– Med min bakgrund från politik och kommunikation, kommer jag att fokusera mest på public affairs, kriskommunikation och övergripande strategier.

Vad kan du ta med från Liberalerna?
– Allt jag har jobbat med tidigare. Jag har gått mellan journalistik, konsult-jobb och  politik och varit med om ett oerhört spännande läge svensk politik och där Liberalerna har bytt namn och logga och försökt att jobba effektivare med kommunikation. Jag har lärt mig att man ständig måste förändra sig och se det nya. Svensk politik är komplex och jag har en ganska god insyn och förståelse för vad som kommer att hända inom svensk politik och kan hjälpa uppdragsgivare med att förstå det politiska läget. Sedan har politiken sina likheter med kommunikationsrådgivning: det handlar om att förstå läget snabbt, gilla det och agera.

Vad får du för lön?
– Nej, men det har ni frågat mig två gånger tidigare. Jag säger det inte. Jag är nöjd, säger Johanna Elgenius.