Tidningen Liberal Debatt har fått en ny ledarduo som lovar fler möjligheter till möten för en allt mer splittrad liberalism.

Efter sex år som redaktör för Liberal Debatt lämnar Gabriel Ehrling Perers jobbet. Han ersätts av en duo bestående av Matilda Molander, politisk redaktör på Vestmanlands Läns Tidning och Emma Høen Bustos, vikarierande politisk redaktör på Dalarnas Tidningar. Duon kommer att sköta jobbet på fritiden vid sidan av sina jobb.

Dagens Opinion ställer några frågor via mejl till Matilda Molander.

Vad blir det för skillnad med er vid rodret?
” I den här nya tiden, där alliansen är splittrad och Januariavtalet är den politiska verkligheten så behövs det ett sammanhang där liberalismen kan samla sig och hitta nya svar på de stora samhällsfrågorna. Det gäller både i spalterna och över ett glas vin. Läsarna kan därför räkna med att det kommer att finnas betydligt fler tillfällen att träffas tillsammans med Liberal Debatt”.

Matilda Molander utvecklar:

”Vi kommer också att låta de nya stora samhällsfrågorna; om klimat och miljö, välfärd, motsättningarna mellan stad och land, ta betydligt mer plats i tidningen”.

Hur fick ni jobbet?
– Vi har suttit i redaktionen i några år, och när det blev klart att Gabriel Ehrling Perers skulle avgå och en ny chefredaktör rekryteras så bestämde vi oss för att söka jobbet tillsammans. Efter intervjuer med styrelseordföranden och utfrågning av styrelsen blev vi valda på styrelsemötet i förra veckan.

Kommer ni att ändra layout/distribution?
– Vi är nu inne i en process där vi till att börja med ska rekrytera vår nya redaktion. Tillsammans med resten av medlemmarna kommer vi att fundera kring hur vi vill göra tidningen, vad den ska vara och hur den ska se ut. Visst kommer saker att ändras, men Liberal Debatt är ett lagarbete och vi ska göra det tillsammans.