Efter ett år på Ipsos som internationell pa-chef i Geneve, slutar David Ahlin. Vad hände?

Det var för ungefär ett år sedan som David Ahlin lämnade jobbet som opinionschef på Ipsos för att blir internationell pa-chef i Geneve för Ipsos. David Ahlin lämnar nu inte bara jobbet i Geneve utan bryter också med Ipsos där han har jobbat under snart sju år. Via mejl berättar han för Dagens Opinion:

”Jag vill bo och arbeta i Sverige. Den här rollen finns i Geneve. Jag har fått uppleva många nya sammanhang och situationer och lärt känna flera av de internationella organisationerna inom FN-systemet. Samtidigt har det varit lite svårare än jag trodde att också vara i Sverige och hålla kontakten med familj och vänner hemma. Det har varit ett väldigt spännande år men nu ska det bli härligt att flytta hem”.

Varför lämnar du Ipsos?
Jag vill göra en lite större förändring. Jag känner en stor tacksamhet för alla år på Ipsos och kommer att sakna kollegorna. Det är ett otroligt fint gäng, massor av erfarenhet och kompetens. Några har varit mina kollegor, med några års avbrott, sedan jag började på Temo våren 2004. Har varit en verklig förmån att få jobba ihop”.

Vad ska du göra nu?
Jag för några olika diskussioner och samtal som ska fortsätta när jag flyttat hem. Flytten går i nästa vecka. Och så ska jag träffa familj och vänner, där har jag en hel del att ta igen”.