”Alla orden som inte betyder någonting. Den här sömnigheten, mumlandet. Enda gången han tänder till är när det handlar om korv med bröd. Det återkommer han till gång på gång”, skriver Alex Schulman, och antyder att socialdemokraternas partiledare går på droger:

”Vad pratar han om? Går han på något? I så fall får han ge mig numret till sin apotekare, jag vill också vara i det landet någon gång, sväva fritt, känna mig luddig, obegriplig, man har lättat ankar, äntligen fri, lycklig.”

Det här har fått flera tunga moderater att agera.

På Twitter skriver Kent Persson, tidigare partisekreterare:

”Varför publicerar @Expressen ett sådant här lågvattenmärke? En usel krönika som är ovärdig. Jag kan ha synpunkter på socialdemokraternas politk, men har respekt för Löfven som person och statsministerämbetet. Låt oss slippa dessa pinsamma krönikor.”

Även Moderaternas tunga strateg och analytiker Per Nilsson reagerar på Twitter:

”Tycker denna text säger mer om författaren än Löfven. Ovärdigt.”

Lars Thalén, S-märkt och rutinerad kristränare, som bland annat har hjälpt Kommunal skriver:

”Sedan han (Alex Schulman) tjänat en slant på att skriva om sin mammas alkoholism är jag inte överraskad över hans dåliga omdöme”, och vidare:

”Efter att expressen publicerat hans artikel om Löfven kommer det att dröja länge innan jag förvånas över den tidningens omdöme”.