Det kanske mest välbesökta ståndet hade Centerpartiet. Partiet bjöd nämligen på uppskattad ansiktsmålning med Claes Nyberg, kommunfullmäktige för Centerpartiet i Stockholms stad, som centralfigur. Partiledaren Annie Lööf deltog mest från en uppsatt affisch.

Regeringskollegan Socialdemokraterna höll högt tryck inte minst i popcorn-automaten. Flera av statsråden besökte ståndet, bland annat finansminister Magdalena Andersson, utrikeshandelsminister Ann Linde och sjukförsäkringsminister Annika Strandhäll.

Även regeringspartiet Miljöpartiet var på plats under banderollen ”Lika rätt är allas rätt”, vilket passade som hand i handske med montergrannen Djurens Rätt. Miljöpartiet bjöd på kaffe, småkakor och medlemskap.

På den högra, något mer konservativa flanken, körde Kristdemokraterna på med giveaways som en solfjäder och en plastdosa med plåster. Partiledaren Ebba Busch Thor travade också på i pride-paraden.

Även Moderaterna bjöd på prylar, en nyckelhängare i form av en diskkula och ett reflexband. Glittrade gjorde även spelet Catch The Light som enligt reklamen ska ”förbättra din reflex och ögon och hand-koordination”.  Moderaternas nya hbtq-ordförande Filippa Reinfeldt syntes det inte så mycket av.

Vänsterpartiet hade döpt sitt stånd till Leftopia. I denna vänsterutopi bjöds besökarna på en manuell glitterdusch, videoklipp från omvärlden och insamling till asylsökande samt en handtextad lapp med det raka budskapet: Pride är politik.

Rolf van den Brink skrev och fotade