KDUs förbundsordförande Aron Modig skriver i SvD Brännpunkt i dag att ungdomsförbundet vill se ett ledarskapsbyte hos Kristdemokraterna och väljer att stödja utmanaren Mats Odell.
– Vi går ut i det här läget för att vi är oroliga över partiet. Vi tror att Kristdemokraterna har väldigt mycket mer att ge i svensk politik, och vi ser att ledarskapet har brustit, säger Aron Modig.
 
Han säger att partiledaren Göran Hägglund inte lyckats engagera och inspirera den kristdemokratiska rörelsen och inte kunnat ge en tydlig politisk vision för partiet.
 
På vilket sätt är Mats Odell bättre?
– Min uppfattning av Mats odell är att han har de egenskaper som jag menar behövs för att komma tillrätta med dessa problem. Han har en ledarstil som är annorlunda, engagerande och inkluderande, säger Aron Modig.
 
Han fortsätter:
– Han har en vilja att inkludera alla delar i den kristdemokratiska rörelsen i partiets arbete, och han står upp i alla lägen rakryggad för den kristdemokratiska värdegrunden. Mats Odell har högt förtroende både inom partiet och bland Kristdemokraternas potentiella väljare.
 
Ardalan Samimi