Det har Aftonbladets politiska chefredaktör Karin Pettersson, fattat beslut om, trots att internutredningen om honom inte är avslutad.
 
Karin Pettersson är utsedd av LO som har krävt att Aftonbladet ska agera mot en kultur av sexism och tystnadskultur som bland Dagens Nyheter har rapporterat om. Nu agerar Karin Pettersson, som själv tog in Fredrik Virtanen till Aftonbladets ledarredaktion. Detta trots att han hade varit polisanmäld men friad för våldtäkt.
 
”Fredrik Virtanen är en briljant skribent med stort patos. Under de här åren har jag dessutom känt honom som en god kollega och kamrat. För fem år sedan informerades jag om förundersökningen där Cissi Wallin anklagade Fredrik för våldtäkt, och att den lades ned då brott inte kunde styrkas”, skriver Karin Pettersson i Aftonbladet.
Och vidare:
”För mig var den frågan då utagerad. Jag kände inte till de andra uppgifter som nu har kommit fram.”
Karin Pettersson refererar till ”gedigna granskande reportage” i ”medier som Svenska Dagbladet och Dagens Nyheter”.
”Jag har de senaste två veckorna fått många frågor från läsare om hur jag ser på detta. Mitt svar är att som politisk chefredaktör för en socialdemokratisk ledarsida, så är detta uppgifter som jag inte kan bortse ifrån.”
Att hon överhuvudtaget tog in Fredrik Virtanen är något som Karin Pettersson tycks grubbla över:
”Själv har jag ägnat veckan åt att fundera över mig själv. Borde jag ha agerat annorlunda? Hur?”
Frågan är om LO nöjer sig med Karin Petterssons petning av Fredrik Virtanen?
 
Själv känner Fredrik Virtanen att petningen kommer ”Det kommer som en stor överraskning” i ett mejl till SVT.
Han skriver vidare:
”Det har känts som att Karin Pettersson haft en ryggrad som inte viker. Nu har Aftonbladets politiska chefredaktör degenererat till någon som vänder kappan efter den populistiska vinden.”