Nu har man stött på patrull. Swedavia, företaget som äger alla Sveriges flygplatser försöker stoppa Just Arrived från att plocka upp människor från flygplatsen. Fredric Gahtan, produktutvecklare på Just Arrived berättar mer.   
 
– Vi har haft kampanjen Fasttrack då vi stått vid Visby flygplats och plockat upp folk som velat ta sig in till Visby. Sen blev vi kontaktade av Swedavia och de sa att vi inte får göra så helt enkelt. Man måste upphandla i förtid för att få vara där. Andra aktörer hade hört av sig till flygplatsen och haft synpunkter. Vi kommer fortsätta köra och vi kommer fortsätta hämta folk men bara bekräftade bokningar. Vi kommer också att fortsätta köra folk till flygplatsen.
 
Hur kontaktade de er och vad sa de?
–  Det var han som är ytterst ansvarig på Visby flygplats. De vill att alla parter ska ha upphandlat sin närvaro. Vi har inga synpunkter på just det. Det är oturligt att vi inte kan fortsätta med kampanjen som förut utan nu kan vi bara köra dem som har bokat i förtid eller köra människor till flygplatsen istället.
 
– Vi har platser där man får stå och där man inte får stå. För vår del är det viktigt att vi hanterar alla på samma sätt. Det är många som vill marknadsföra sig under en sån här vecka både i ankomsthallarna och utanför, därför måste vi behandla alla lika, säger Gunnar Johansson flygplatschef Visby Airport.
 
Han berättar vidare:
 
– Vi har många förfrågningar från många olika aktörer om samarbeten inför en sån här vecka och vi behandlar alla ansökningar, de får gärna hämta upp sina kunder på parkeringen.
 
Vilka andra aktörer hade hört av sig och haft synpunkter?
– Det har jag faktiskt ingen kunskap om.

Jacob Wiberg