På Bumblewings och Dagens Opinions lista över den senaste veckans hetaste opinionsbildare på Twitter, får Anders Lindberg (aftonbladet) och Jan Ericson raketlyft samtidigt som Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor för första gången slår sig in på listan.

Listan sätts efter vilka reaktioner opinionsbildarna väcker med sitt twittrande och måttet ’score’ anger hur en opinionsbildare mäter sig med samtliga twittrare som ingår i Bumblewings listor.

Moderaten Hanif Bali är med en score på 99,7 nära den absoluta toppen. Med lätthet ligger han i topp på topptio för opinionsbildarna. Han ökar antalet reaktioner per vecka med blygsamma 1 procent till 66 818. Då hjälper det inte att Aftonbladets politiska chefredaktör Anders Lindberg ökar med 115 procent och moderaten Jan Ericson ökar med 117 procent. De ligger ändå långt efter Hanif Bali.

Dock vann han inte mest reaktioner per postning. Det gjorde Ebba Busch Thor med 1 935. reaktioner/post, detta tack vare två inlägg om regeringsbildningen visavi Stefan Löfven (s).

Jonathan Bessou och Viktor Barth-Kron hängde på med inlägg som kommenterade Ebba Pusch postning, något som lyfte trafiken för dem.

Läs mer om Bumblewings listor här