Den moderata gruppledaren Tobias Billströms bild över sig själv som gränsvakt var något av helgens Twitter-snackis, men inte tillräckligt för en plats på Bumblewings och Dagens Opinions lista över opinionsbildarna som väckte flest reaktioner på Twitter.

Klimataktivisten Greta Thunberg fick till ett möte som tredubblade antalet reaktioner och swish-journalisten Joakim Lamotte gav en medicinforskare en topplats.

Tobias Billström chockerade en och annan, till exempel författaren och poddaren Alex Schulman, med att lägga upp en tecknad bild på sig själv som gränsvakt, i ”respons till president Erdoğans utmaning idag mot EU”.

Inlägget väckte 2 745 reaktioner. Totalt kom M-politikern upp i 4 884 reaktioner. Det räckte till plats 23.

Medicinforskaren Emma Frans kommenterade vid två tillfällen swish-journalisten Joakim Lamottes val att bära skottsäker väst i SVTs debattprogram och kom upp i 10 769 reaktioner, vilket gav en tiondeplats på listan.

Toppade listan gjorde åter Greta Thunberg som ökade med 211 procent till drygt 1 miljon reaktioner. Inlägget som väckte i särklass flest reaktioner handlade om hennes möte med sin ”förebild” , människorättsaktivisten Malala Yousafzai. Inlägget väckte drygt 540 000 reaktioner.

På andra plats kom åter M-ledamoten, i hans tre mest reaktionsväckande inlägg gav han ironiska kommentarer till att Turkiet ”eskorterar” ”syrier” till gränsen, till att riksdagens vakter bär skyddsväst och ett inlägg som tog upp förnedring under svensexor.

Hanif Bali ökade med 8 procent till drygt 69 000 reaktioner.

Topptio dominerades åter av opinionsbildare på höger-sidan, men utanför listan, på plats 17 och 19 landade S-politikerna Ann Linde och Annika Strandhäll.

läs mer om Bumblewings listor