Coronapandemin fortsätter att stuva om på Bumblewings och Dagens Opinions lista över opinionsbildarna som väcker mest reaktioner på Twitter.

Förra veckan, vecka 12, skrev klimataktivisten Greta Thunberg två inlägg på Twitter. Hon tappade 33 procent av reaktionerna jämfört med föregående vecka. Ändå toppade hon topptio-listan med 142 932 reaktioner. M-ledamoten Hanif Bali skrev 299 inlägg och tvåa med närmare 73 000 reaktioner.

Professorn och överläkaren Agnes Wold tar debatten om Sveriges sätt att hantera coronapandemin försvarade sin tredje plats. Det kan noteras att hon lyckades öka antalet följare med 8,3 procent till 61 579.

Emma Frans, forskare och doktor i epidemiologi ökade antalet reaktioner med 29 procent till 29 321   och klättrade två placeringar till plats fyra.

Flera opinionsbildare, med hemvist höger, och som har mer eller mindre prenumererat på en plats på topptio har hamnat utanför listan som skribenten Katerina Janouch, M-ledamoten Johan Forssell och Rebecca Weidmo Uvell har ramlat utanför listan. I stället har två opinionsbildare mer från vänster tgit plats som Aftonbladets chef för ledarredaktionen, Anders Lindberg och V-ledaren Jonas Sjöstedt, som på Twitter bland tillkännagav att han inte avgår i maj, som det var tänkt utan i höst.

mer om Bumblewings lista