Peter Eriksson debatterade Moderaternas överenskommelse i regeringsställning med Miljöpartiet med den nya moderata partisekreteraren Tomas Tobé. Peter Eriksson ansåg att Moderaterna ängar sig åt en ”häpnadsväckande historieförfalskning” och ”gör en resa där de försöker bli värre Sverigedemokraterna” och exemplifierade med Haningemoderaterna:
 
”De driver en kampanj för att bygga bostäder för ett par 100 människor som har fått tillstånd att stanna” och vidare ”en otäckt skrämmande kampanj”.
Alexandra Anstrell, ordförande för Haningemoderaterna berättar att man just håller på att författa ett öppet brev till Peter Eriksson. Hon berättar om ”kampanjen”, Peter Eriksson, refererar till.
– Kampanj kan jag inte säga att det är. Jag tycker att innevånarna ska ha information om så viktiga saker. Man (majoriteten) har i smyg hastat fram förslaget och inte haft en dialog och har inte gett information. Det tycker vi är förfärligt. Så vi har informerat och berättar hur man kan mejla till kommunstyrelsen.
Haningemoderaterna har delat ut flygblad och lagt upp information på sin sajt och Facebooksida. De tycker inte att temporära boenden är en bra idé.
 
– Att bygga utanförskapsområden med baracker och villavagnar från Gotland, är inte en lösning på bostadsbristen. Vi vill bygga bra boenden där vi kan välkomna flyktingar.
 
Men vart ska de nyanlända ta vägen?
– De som har fått asyl har redan ett ordnat boende genom Migrationsverket. Vi tycker inte att människor som har flytt från krig ska flytta mellan olika temporära boenden. Vi vill välkomna dem till bra områden i Haninge.
 
Hur ser du på Peter Erikssons attack mot er i Agenda?
– Jag tycker att Peter Eriksson gärna får komma ut och se verkligheten och hur vi bäst tror att man kan lösa problemen med dagens bostadsbrist.