Den moderata riksdagsledamoten Hanif Bali har skapat kris på Moderaterna efter att han attackerat den förra utrikes och statsministern Carl Bildt på Twitter.

Moderaternas riksdagsgrupp ska ha kallats in för ett möte där Hanif Balis framtid som riksdagsledamot sannolikt ska diskuteras. Det berättar flera medier om. Ledamöterna har dock inte fått någon information om huruvida det ska hållas en omröstning eller inte.

Hanif Bali gick upp i varv i samband med den iranska utrikesministern Javad Zarifs besök i Sverige. I en diskussion skrev Hanif Bali två inlägg där Carl Bildts kompetens ifrågasattes, bland annat:

”Sverige fullföljer Bildt-doktrinen. I täten för att normalisera relationen med regimen. Passande att doktrinen är döpt efter en man som inte lyckats ha rätt om ett enda utrikespolitiska skeende någonsin”.

Båda inläggen är nu borttagna.

Partiledaren Ulf Kristersson (m) sade bland annat till Expressen: ”Så här beter vi oss helt enkelt inte, vare sig mot partivänner eller meningsmotståndare. Jag har instruerat partisekreterare Gunnar Strömmer och riksdagsgruppens gruppledare Tobias Billström att omedelbart kalla in Hanif Bali för ett mycket allvarligt samtal ”.

Enligt Svenska Dagbladet överväger Moderaterna att överge Twitter.