Gustaf Hoffstedt har suttit i riksdagen för Moderaterna sedan 2010 och varit ledamot i kulturutskottet, där spelfrågan hanteras. Nu lämnar han politiken och blir istället generalsekreterare för Branschföreningen för onlinespel, Bos.
 
– Jag har varit intresserad av och jobbat med spelfrågor under många år, kanske ett decennium. Det är fårgor som jag tycker är jättespännande, särskilt nu när civilministern aviserat att en omreglering är på gång, säger han.
 
Som generalsekreterare, en nyinrättad roll, blir det hans uppgift att exempelvis ansvara för budgeten, men också att representera de 15 medlemsföretagen i kontakter med politiker och media.
 
– Förhoppningvis kan vi vara en viktig samtalspartner gentemot regeringen och andra beslutsfattare och jag hoppas kunna företräda medlemsorganisationernas röst på ett bra sätt.
 
Hur hjälper din riksdagserfarenhet?
– Jag föreställer mig att jag har det lite lättare eftersom jag begriper hur politiken fungerar. Det är naturligtvis viktigt om en omreglering är på gång. Jag känner förstås en hel del politiker och vet hur det går till och förhoppningsvis kan föreningen dra nytta av det.
 
Han lämnar riksdagen i samband med att han tillträder sin tjänst 19 januari 2015.
 
Hur känns det att lämna?
– Det gör jag inte utan sentimentalitet. Jag har haft en fantastisk tid i riksdagen och träffat både politiska vänner och fiender som jag har stor respekt för. Lite sorgkantat är det, men det är mest glädje och spänning inför det som komma skall.
 
Och standardfrågan – din lön?
– Jag får 100 000 kronor i månaden.
 
Näst på tur att efterträda Gustaf Hoffstedt i riksdagen står Jesper Skalberg Karlsson.