Kommunikationsbyrån Gullers fortsätter sin förvärvresa genom att köpa de två systerbyråerna Ellermore och Qre.  Det är Gullers största affär hittills. Samtidigt köper Gullers en byrå som inte tar på sig vilka uppdrag som helst.

Ellermore och Qre har cirka 30 medarbetare fördelade i Göteborg och Stockholm. I Stockholm ska tio medarbetare flytta in i Gullers lokaler på Birger Jarlsgatan och i Göteborg ska 20 medarbetare flytta in i nya lokaler under hösten.

Ellermore omsatte under 2017 47 miljoner kronor och gjorde ett rörelseresultat på 9,5 miljoner kronor. Qre har ännu inget registrerat bokslut hos Bolagsverket.

Ellermore är en kommunikationsbyrå som ingår i det internationella nätverket Thenetworkone.

Qre beskriver sig som ”en reklambyrå med uppdrag inom läkemedel, varumärkesutveckling, reklamfilm, webb, förpackningsdesign och crm”.

I praktiken är Qre Ellermores byrå i Stockholm med en sammanlagd byråintäkt på 30 miljoner kronor och ett rörelseresultat på 9,5 miljoner kronor.

Gullers vd Ulf Dahlqvist berättar om affären:

– Det finns flera skäl till förvärvet. De tillför kvalitet och kreativ höjd. De har varit väldigt populära hos kunderna, vilket marginalerna visar. De har långa och upparbetade relationer i branscher som kompletterar oss, som läkemedel, som vi ser som en bransch med oerhört stor potential med möjligheter att skapa spännande kommunikation, säger han och lägger till:

– Men det viktigaste av allt är kanske ändå att våra kulturer passar ihop. Det är viktigt att få in värderingar som stämmer överens med våra.

Just det, Ellermore, jobbar inte ”med vapenindustrin, tobak och produkter som strider mot mänskliga rättigheter”, står att läsa på hemsidan. Gäller det för Gullers också?
– Det är viktigt för oss alla, nu när vi är den främsta byrån för samhällsaktörer, att de som jobbar här vill jobba med uppdrag som ger något mer än bara leverans.

Ni på Gullers har väl aldrig tackat nej till uppdrag?
 – Det vi har sagt att är att vi inte jobbar med politiska partier.

Ändras era värderingar när Ellermore och Qre kommer in?
 – Ellermore och Qre kommer inte att finnas kvar. Men vi tvingar ingen att jobba med uppdrag man inte vill jobba med.

En intäkt på 30 miljoner kronor med var tredje krona i vinst. Det kan inte ha varit en billig affär?
 – Vi har kommit överens om att inte offentliggöra summan, men det är klart att det kostar en slant.

Förvärvet av Ellermore och Qre är den störst affären som Gullers har gjort hittills.