Johan Lundberg, ägare till fastighetskoncernen NFF Nordics vd Johan Lundberg stämmer Dagens Nyheters ansvariga utgivare Peter Wolodarski för grovt förtal.

Johan Lundberg anser att han kopplas till ryska regimen och Sverigedemokraterna med ”uppgifter som är helt ogrundade”, enligt ett pressutskick.

”Artikeln är djupt kränkande och har vållat mig och mina medarbetare omfattande personlig och affärsmässig skada”, anser Johan Lundberg.

Den aktuella artikeln har rubriken: Hyrde ut kontor till SD – och en lyxvilla till ryska ambassadören

I artikelns framstår som om Sverigedemokraternas kommunikationschef Joakim Wallerstein berättar att partiets kommunikationsavdelning har fått hyra sina nya lokaler på Söder i Stockholm till förmånliga priser. De framstår också som Johan Lundberg hjälper ryska kontakter i Sverige.

Dagens Nyheters reportrar Josefin Sköld och Mattias Carlsson skriver bland annat om en fastighet som Johan Lundberg äger:

”I lokala medier har grannar berättat om spekulationer om att konferensanläggningen ’ska bli en rysk marinbas’.

”Artikeln innehöll en rad insinuationer som DN inte kan redovisa något som helst faktastöd för”, skriver NFF Nordic och vidare:

”En efterföljande publicering i DN den 18 oktober innehöll en formulering som pekar ut Johan Lundberg som ett potentiellt hot mot svenska säkerhetspolitiska intressen, vilket helt och hållet baserades på de totalt grundlösa uppgifterna i den första artikeln.”

NFF Nordic har anlitat advokat Percy Bratt som sköter stämningen av Peter Wolodarski. Johan Lundberg yrkar en miljon kronor i skadestånd.