Det är författaren och frilansjournalisten Emanuel Sidea som tar över efter Jon Åsberg som har gått till Dagens Industri.  Emanuel Sidea har jobbat på Veckans Affärer såväl som på Affärsvärlden men även skrivit reportageböcker, senast Mannen från Harem, om en tidigare filosofistudent som tjänar stora pengar på att frakta jihadister från Turkiet till IS.
 
Emanuel Sidea tyck ha en något annan profil än Jon Åsberg som är väl förankrad i det svenska näringslivets toppskikt.

Så vilka förändringar sker på Fokus när Emanuel Sidea tar över?
– Man ska inte glömma att jag och Jon har jobbat tillsammans på Affärsvärlden, säger Emanuel Sidea, och betonar att han gör sin andra dag på nya jobbet.
 
Han utvecklar sin syn på ekonomijournalistik:
– Jag tycker att ekonomijournalistik ska vara något som inte bara finansbranschen och affärslivet själva läser. Ekonomijournalistik är intressant, viktigt och underhållande för andra också. Ekonomijournalistiken får mycket kritik för att vara högfärdig och inte inbjudande. Det ska inte finnas någon inträdesbarriär, ekonomijournalistik ska var något för alla och därför tycker jag att Fokus med en bred publik är ett bra ställe att vara på.

Kommer det att märkas i första numret att du har tillträtt?
– Oj, jag har ju precis börjar. Det kommer att märkas när det finns ett förstasidesjobb som är kopplat till det jag gör.

Ska du skriva själv i Fokus?
– Ja, absolut. Jag hade inte gillat vara redaktör enbart.

Hinner du skriva egna böcker nu?
– Nej, det har jag pausat.

Var gör det bra ekonomijournalistik i Sverige i dag?
– Det görs mycket bra ekonomijournalistik. Men om man sätter Dagens Industri i händerna på min mamma, kommer hon inte att tycka att något är intressant. Så man kan fundera på varför det inte finns en mellanväg in för dem som är intresserade för vad som händer i näringslivet och samhället.

Några särskilda områden som du kommer att prioritera?
– Bra fråga. Jag tycker att allt är underbevakat. Det går att sätta ett ekonomiskt raster på allt och det saknas inte uppslag.