På Youtube ligger ett pilotavsnitt av ”Political Island”.

– Vi har mest gjort det som en kul grej. Det ska vara en serie som som följer partiledarna i efterspelet av valet, säger Jonas Åhlund, utvecklingschef för FLX.

Han har själv skrivit storyn tillsammans med Tapio Leopold. Rösterna görs av Göran Gabrielsson och Louise Nordahl. För animation och design står Tomas Andreasson.

Letar ni finansiering eller sponsor?
– Ja, det gör vi. Vi är ett ganska stort produktionsbolag som har kontakter med tv-kanalerna. Så vi kommer att kolla om det är någon av kanalerna som är intresserade av serien som play-tjänst. Vi tänker oss en liten tv-följetong.

I avsnittet som ligger ute nu prickar FLX helt rätt med de nio partiledarna strandade på en ö med en räddningsbåt med plats för bara åtta. Tanken är att följa upp det politiska spelet efter valet.

Men hur ska ni hinna ta fram avsnitt som prickar det verkliga händelseutvecklingen?
– Det tar några dagar att göra ett avsnitt, men vi kanske kan vara snabbare. En del saker kan vi förutse. Vi visste att det skulle bli ett kaos efter valet.

Filmen har börjat spridas på internet. Det ger Jonas Åhlund blodad tand.

– Vi hade så klart ingen aning att det skulle få en sådan spridning. Jag tänker personligen se till att det blir en serie.